|
seznam témat -> Zpracování rohů
Pokud chcete přidat nový příspěvek musíte být zaregistrován | nové zprávy : nahoru
Jossse 28. květen 2007 17:43:53
|
|
Měl bych dotaz. Mám přístup ke kravským rohům a dokonce i k rohům Longhornů a tak se chci zeptat jestli mi někdo neporadí jak tyto rohy zpracovat. |
maser 28. květen 2007 18:17:53
|
|
záleží na co je chceš zpracovávat. Mimochodem, nemáš jednoho longhorna navíc? :-) |
Jiří z Holohlav 28. květen 2007 18:22:50
|
|
Jossse(28. květen 2007 19:43:53) : Taky bych si jeden dlouhej dal. |
Jossse 29. květen 2007 15:21:22
|
|
Tak to se ještě uvidí. Nejdřív se musím naučit to zpracovat. Zatím to akorát pěkně smrdí. Chtěl bych dělat jak na troubení tak na pití. |
Sezima z Ústí 04. červen 2007 07:31:30
|
|
Jossse(28. květen 2007 19:43:53) : Taky bych měl zájem, takže hodně štěstí v práci! |
Šperkař 11. červen 2007 15:18:29
|
|
Jo rohovina smrdí a smrdět bude na to se připravte. Musíte řádně uvařit,pro výrobu střenek to bývá i několik hodin aby se dala pod lisem narovnat. Pokud to má být roh na pití či na troubení je nutné si pořídit speciální škrabáky jak na vnějšek tak na vnitřek. U rohu na pití je třeba z vnitřku dokonale oškrabat a odstranit 0,5-1mm materiálu,který tvoří zbytek tkáně která roh vyživovala. Fakt to udělejte pořádně,pivo ze špatně vyškrabaného rohu je víc než hnus. Roh na troubení by neměl mít stěnu silnější víc jak 3mm,jinak nebude bobře zezonovat,takže naučte se škrabat brousit a leštit. Ať se dílo daří www.vhsperk.cz |
|